Hoe werkt het orgasme van een vrouw precies en waar kun je allemaal op letten?

 

Tijdens een orgasme voel je je euforisch. Een orgasme kan je een super goed gevoel geven. Maar weet je eigenlijk wel wat er allemaal gebeurt in je lichaam tijdens een orgasme. Hieronder staan een aantal nieuwe weetjes over wat er zich afspeelt in het lichaam tijdens een vrouwelijk orgasme.

Wat houdt een ejaculatie bij vrouwen in?

Het is algemeen bekend dat vrouwen kunnen ejaculeren. Dit kan veroorzaakt worden door de G-spot te stimuleren. Bij vrouwen bevat het weefsel van de G-spot een zelfde enzym die mannen in hun prostaatklieren hebben. Bij mannen produceert dit enzym vocht dat ervoor zorgt dat de spermacellen in leven blijven na de ejaculatie. Bij vrouwen wordt er vergelijkbaar vocht geproduceerd in het weefsel van de G-spot. Het vocht is geurloos en kleurloos en het bevat het eiwit PSA.

Wat gebeurt er met je hersenen tijdens een orgasme?

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar dit onderwerp, daaruit is gebleken dat de gemiddelde vrouw er moeite mee heeft om haar eigen lichaam onder controle te houden. Dit wordt veroorzaakt doordat de prefrontale hersenkwab, terwijl de vrouw een orgasme heeft, geen bloedtoevoer meer heeft. Deze hersenkwab zorgt ervoor dat je je eigen lichaam onder controle kan houden. En dat is dus wat er op dat moment wegvalt. Bij een ander deel in de hersenen komt er juist extra bloedtoevoer. Dit deel van de hersenen gaat over de controle van bepaalde bewegingen die je maakt. En omdat dit deel van de hersenen juist meer bloed toegevoerd krijgt gaan je spieren samentrekken en dat verklaart dus waarom mensen soms aparte bewegingen maken tijdens een orgasme.

De welbekende G-spot van een vrouw

Er is nooit feitelijk iets bewezen over de G-spot. Sommige wetenschappers zeggen dat het een extensie van de clitoris is. Andere zeggen weer dat het niet bestaat omdat de anatomische structuur zou ontbreken. De Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg was de eerste die deze intieme zone beschreef en erover sprak. Daarom is de naam G-spot ook ook naar hem vernoemt. De G-spot zit ongeveer 5 centimeter diep in de vagina aan de kant van de buik en het voelt aan als een ribbelig stukje. Als je als vrouw opgewonden bent dan vult dit weefsel zich met vocht. Veel vrouwen vinden het intens fijn als de G-spot wordt gestimuleerd.

Kan een vrouw een orgasme krijgen bij het bevorderen van de G-spot?

Veel vrouwen kunnen geen orgasme krijgen bij het stimuleren van de G-spot. Hier zorgt de bekkenzenuw voor. Deze zenuw bepaalt namelijk hoe intens het orgasme is. Het is voor veel vrouwen lastig om de bekkenzenuw onder controle te houden. De zenuwknopen van je bovenbuik en ruggengraat worden verbonden door de bekkenzenuw. Omdat deze zenuw moeilijk onder controle te houden is, is het moeilijker om een G-spot orgasme onder controle te houden als een clitoraal orgasme. Er zijn ook een aantal verschillen tussen deze twee soorten orgasmes. Een clitoraal orgasme geeft namelijk een opbouwend schok-achtig gevoel. Een G-spot orgasme geeft een dieper gevoel en dat gevoel spreid zich langzaam door heel het lichaam. Omdat dit gevoel langzaam opkomt is het voor veel vrouwen ook niet mogelijk om zo’n orgasme te beleven.

Meerdere orgasmes achter elkaar

Sommige vrouwen kunnen meerdere orgasmes achter elkaar krijgen. Het is ook mogelijk om de PC-spier zelf te trainen. De PC-spier loopt van de anus onder het bekken door tot aan de clitoris. Deze spier gebruik je als je je urine ophoudt. Als je een G-spot orgasme wilt stimuleren dan kan je je bekkenbodenspieren trainen. Dat kan je doen door de spier aan te spannen als je inademt en dit vervolgens even vast te houden en hem daarna weer te ontspannen.

De clitoris stimuleren

Het stimuleren van de clitoris is goed om te doen als je een orgasme bij een vrouw wilt veroorzaken. De clitoris zit bovenin de vagina waar de schaamlippen samenkomen. Bij het stimuleren van de clitoris wordt de vagina vochtiger, de clitoris zelf zal ook op gaan zwellen. En het zal ervoor zorgen dat de doorbloeding van de vagina ook gestimuleerd wordt. Als je voor een langere tijd de clitoris blijft stimuleren wordt de vagina gevoeliger en zal die een beetje samen gaan trekken. Dit zal uiteindelijk allemaal leiden tot een clitoraal orgasme.

Als je een intenser orgasme wilt beleven probeer dan om met een vibrator of een andere speeltje de binnenkant van de vagina te stimuleren en tegelijkertijd de clitoris. Dit zal ervoor zorgen dat je een zeer intens orgasme zal beleven. Wil jij meer weten over erectiepillen? Bekijk dan de pagina’s over sildenafil bestellen, kamagra bestellen, cialis bestellen, dapoxetine bestellen of tadalafil bestellen.

Kan een vrouw een vaginaal orgasme krijgen?

Veel mensen hebben alleen ooit gehoord van een clitoraal orgasme. Maar kunnen vrouwen ook een vaginaal orgasme krijgen? In 1998 is onderzoek naar gedaan maar toen kwamen ze er achter de de clitoris een groter lichaamsonderdeel is als eerder gedacht. De clitoris loopt diep door in het lichaam in een vork-achtige vertakking die uitkomt aan beide kanten van de vagina. Dus het is mogelijk om een inwendig orgasme te krijgen maar dat hangt af van de grote van het zwellichaam. Om een orgasme te krijgen is het altijd belangrijk dat je de vagina voldoende stimuleert. Dit kan je op allerlei manier doen zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Lees meer blogs

Libido daling door ouderdom

Libido daling door ouderdom

Libido en ouderdom, wat kun je precies doen? Lagere testosteronspiegel door ouderdom Als we het hebben over mannen die ouder worden praten we...

Libido daling door eetpatroon

Libido daling door eetpatroon

Libido verhogen met voeding, wat kun je precies doen?Je zal het vast niet doorhebben maar er is een kans dat je jou libdo zelf aan het...